concursuri / studii    arhitectura    interior    design

Amenajare birouri - "Grand Hotel du Boulevard"

 

Preambul:

Grand Hotel du Boulevard este o cladire monument aflata in centrul orasului Bucuresti si construita in anul 1867 de catre arhitectul Alexandru Orascu, fiind una dintre primele inaltate pe noul (atunci) bulevard haussmannian - Elisabeta. Cladirea este investitia initiala a industriasului din panificatie Jaques Herdan si a fost cunoscuta initial ca Hotel Herdan. Dupa numeroase modificari ce decurg in decursul timpului (si schimbari de functiune), cladirea ajunge sa fie folosita in cea mai mare parte ca hotel si apoi, din dorinta beneficiarului de a o restaura, nesustinuta insa financiar din cauza contextului economic schimbator, aceasta ramane in ultimii aproape 10 ani in stadiul de santier.

 

Motivatie:

Incepand cu anul 2011, beneficiarul hotaraste (in concordanta cu tendintele actuale ale pietei imobiliare), ca aceasta cladire ar putea functiona ca imobil de birouri si ca acest lucru este de preferat lasarii acesteia in paragina.

Respectand caracterul istoric al cladirii si valoarea sa de monument (clasa A - importanta nationala), am conceput proiectul de amenajari interioare, in echilibru cu cadrul/context.

 

Client: Grand Hotel du Boulevard SA

Suprafata:  cca 7000mp

Stare lucrari: in executie

Proeictant general: ANA22 SRL, arh. Cristian Parvu

Subproiectant arhitectura: Arh. Adam Boboc

Proiectant structura: POPP SI ASOCIATII